Cum sunt afectați șoferii de camion de pandemia de coronavirus

În toată lumea covid-19 este responsabil de economie destabilizată și de pierderi uriașe. Dacă pentru populația în masă recomandarea și chiar obligația impusă de autorități este de a sta acasă, nu același lucru se poate spune despre serviciile esențiale, deci implicit de șoferii de camioane. Expuși la acest virus, pe toată durata unui traseu, șoferii sunt eroii acestor zile, pentru că în final ei asigura marfă necesară în depozite și magazine.

Ce spune legea

Șoferii de tir care intră în țară și vin din zone galbene sau roșii din Europa, nu sunt obligați să între în carantină sau autoizolare. Au însă obligația de a furniza personalului medical toate detaliile cu privire la traseele efectuate. Vorbim aici despre cei care conduc tiruri de peste 3,5 tone, cei care aprovizionează fermele, magazinele. Desigur, vor fi verificate starea de sănătate a șoferului și contactul cu alte persoane de pe teritoriul străîn, în vederea eliminării riscului de a fi purtător.

Recomandarea este de a evita pe cât posibil contactul cu familia. Este poate una dintre cele mai grele situații pentru șoferi, dar și pentru cei dragi.

Cât de izolați pot sta șoferii de camion

Una din măsurile cele mai importante în această perioada este de a nu lua contact cu oameni, de a stă cât mai izolat. Cât de mult poate respectă un șofer de tir o astfel de recomandare. Un lucru bun este că stau singuri în cabina, acolo unde au spațiu amenajat pentru odihnă și nu numai. Pot fi achiziționate și alte produse și accesorii ce asigura intimitate șoferului, astfel încât să limiteze plecările din cabina. Cât despre taxele de drum spre exemplu, acestea se pot face automat, online.

Reducerea la minimum a riscului de a se infectă va presupune că șoferii să aibă la dispoziție:

• Maști sanitare - atenție însă, nu este recomandat a fi purtate continuu mai ales de către cei care sunt sănătoși. Este același principiu al fularului pus la gură, pentru că respirând prin acesta, creând un mediu umed, microbii se înmulțesc favorabil.

• După ce a intrat în contact cu diferite persoane, din spații de cazare, depozite, parcări etc. este bine de aruncat masca, fără a atinge partea din față.

• Dezinfectant - un produs absolut necesar, utilizat după spălarea mâinilor. Orice formă de igienizare a mâinilor este utilă și recomandată. Poate fi și unul simplu, de baza de alcool de minim 70%.

Dacă vorbim despre un singur șofer, nu va fi nevoie de dezinfectare, însă se impune această măsură dacă în cabina va există și un alt șofer sau oricine altcineva pătrunde în interior.

• Prosoape de unică folosință - după spălarea mâinilor este bine de folosit prosoape de unică folosință, din hârtie. Cele reutilizabile sau chiar și uscătoarele electrice prezintă un grad de risc de a răspândi germeni.

Pentru produsele dorite din diverse magazine de profil, recomandarea este de a opta pentru versiunea online. După cum bine știți și la Truck Shop Miltech dispunem de varianta online de cumpărare, astfel încât asigurăm pe doritori că livrăm în timp util produsele alese. Astfel, ne vom asigura de contact minim între persoane.

Este cu atât mai greu în astfel de momente să fii șoferi de tir. Este o încercare grea pentru că riscul de îmbolnăvire este mai mare față de cei care pot stă acasă, izolați. Este o asumare în plus a unei responsabilități imense a celor care au decis să aibă o astfel de meserie.

Notă: consultați constant listele actualizate privind restricțiile de drum. Situația se schimbă uneori de la zi la zi.

Drumuri bune!

Comments (0)

No comments at this moment
Produs adăugat la lista de dorințe
Produs adăugat pentru comparare.