Cum sunt afectați șoferii de camion de pandemia de coronavirus

În toată lumea covid-19 este responsabil de economie destabilizată și de pierderi uriașe. Dacă pentru populația în masă recomandarea și chiar obligația impusă de autorități este de a sta acasă, nu același lucru se poate spune despre serviciile esențiale, deci implicit de șoferii de camioane. Expuși la acest virus, pe toată durata unui traseu, șoferii sunt eroii acestor zile, pentru că în final ei asigura marfă necesară în depozite și magazine.

Citeste mai mult
Blog auto
569 views

Mercedes Benz prezintă camionul viitorului

În cadrul evenimentului binecunoscut FutureLab la Branchen Informations Center (BIC) din Wörth am Rhein a fost prezentat un inside despre cum ar putea să arate camionul viitorului. Eficientă este cuvânt de ordine aici. Tehnologii și sisteme interesante fac parte din definiția acestui tip de camion. Mercedes-Benz Trucks a detaliat că în viitor va există interes major pentru progresul tehnic. Producătorul german a menționat despre 4 direcții de viitor, ce țin de conectivitate, automatizare, servicii digitale și electrice.

Citeste mai mult
Blog auto
875 views

Cabina camionului e ca o a două casă pentru șoferi – ce nu trebuie să lipsească din aceasta

Meseria de șofer pe camion nu e una ușoară deloc. Impune statul departe de familie pe perioade chiar foarte lungi de timp. Șoferul, pe lângă faptul că trebuie să conducă camionul pe rute lungi și dificile uneori, își petrece orele de odihnă tot în cabină. Spațiul dintr-o cabină este destul de restans, se observă cu ochiul liber, iar șoferul trebuie să își asigure confort pe cât mai mult posibil.

Citeste mai mult
Blog auto
896 views

Cât de important este că fiecare traseu al tău să fie ghidat de GPS?

Traseele pe care le urmezi de ani buni cu camionul ți se par acum atât de banale. Însă, dacă te întorci puțin în timp, nu-i așa că la început ți s-au părut extrem de greu de urmat și ținut minte? Dacă pe atunci camionul tău nu dispunea de GPS, lucrurile au fost cu atât mai dificile. Acum sfera tehnologiei ne permite să străbatem lumea dintr-un colț în altul prin intermediul unul GPS – iată și un avantaj cu care aceste dispozitive vin la pachet. 

Citeste mai mult
Blog auto
603 views
Produs adăugat la lista de dorințe
Produs adăugat pentru comparare.